katasztrófavédelem

2019.07.29. 13:56

Így mentették a megyét a tűzoltók a vihar után

A vihar következtében keletkezett károk felszámolásához néhány órán belül megyeszerte több alkalommal riasztották a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóit, akiknek főként kidőlt fák adtak munkát.

Kemma.hu

Fotó: Esztergom HTP

Ahogy arról beszámoltunk, a hétvégi viharos időjárás miatt tíz alkalommal riasztották a katasztrófavédelem munkatársait. A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint július 26-én péntek délután a tatabányai hivatásos tűzoltók vonultak Tatabányára a Gál István lakótelepre, ahol egy kistehergépjárműre rádőlt egy fa ága. Az egység motoros láncfűrész segítségével a faágat a járműről eltávolította, a járműben kár nem keletkezett.

Másnap, július 27-én szombaton Szárligeten, Tatabányán és Kisbéren intézkedtek a tűzoltók. Szárligeten egy útra dőlt 25 méteres fa akadályozta a forgalmat. A tatabányai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel a fát feldarabolták, a forgalmi akadályt megszüntették. Személygépkocsira és villanyvezetékre dőlt egy hét méter magas akácfa Tatabányán a Szelim utcánál szombat délután. Az esethez a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a fát motoros láncfűrésszel eltávolították. A személygépkocsi megrongálódott.

A kisbéri hivatásos tűzoltók vonultak szombat délután a 81-es útra Bakonysárkány térségbe, ahol két személygépkocsi ütközött. Az egyik gépjárműben csak a vezető, a másik autóban hárman utaztak. A baleset következtében egy fő beszorult a személygépjárműbe, akit a tűzoltók feszitő-vágó eszköz segítségével emeltek ki a roncsból a járművek áramtalanítása után és adtak át a mentőszolgálatnak. Az egység segített még a sérültek ellátásában és a helyszín biztosításában is. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

Egy 10 méter magas fűzfa dőlt az útra a 1106. útnál Tinnye külterületén vasárnap hajnalban. A fűzfa félpályás forgalmi akadályt képezett. A viharkár felszámolásához a bajnai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták, a forgalmi akadályt megszüntették.

Vasárnap délelőtt a tatabányai hivatásos és a környei önkéntes tűzoltók vonultak Környére, ahol egy felújítás alatt álló családi ház tetőszerkezetének bontási munkálatai során egy téglaépítésű kémény az ott dolgozó idős személyre dőlt. Az egységek egy emelőgép segítségével a tetőről a sérült személyt lehozták, majd átadták a mentőszolgálatnak.

Több esetben riasztották az esztergomi tűzoltókat viharkárok felszámolásában vasárnap. Dömösön a Szuha-dűlőnél egy nagy fa az útra dőlt, forgalmi akadályt képzett. A fát a tűzoltók két motoros láncfűrésszel eltávolították, az utat letakarították, megszüntették a forgalmi akadályt. Az esztergomi Irinyi János utcánál egy ház tetőén megcsúszott cserepek veszélyeztették a lakókat. Az egység a megcsúszott cserepeket visszatette, a veszélyeztetést megszüntette. Az Esztergomra lecsapó vihar emellett nagy munkát végzett: állt a víz a Kölcsey Ferenc utcában.

Családi házra dőlt egy akácfa Pilisszentléleken, ahol az esztergomi hivatásos tűzoltók motorosfűrész és kéziszerszámok segítségével távolították el a fát. Tűzoltók vonultak az esztergomi Földműves utcához, ahol egy szigetelt vezetékre dőlt egy nyárfa ága. Az egység létraszer és két motoros láncfűrésszel távolították el a fa ágait.

Tát és Mogyorósbánya közötti útra kaptak riasztást vasárnap a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók. A helyszínen egy 3 méteres faág szakadt az úttestre. Az egység kézi erővel távolította el a faágat. Szintén az úttestre dőlő fa miatt intézkedtek a tűzoltók Piliscsaba és Tinnye közötti úton. A fa a fél útpályát elfoglalta. Az esethez a bajnai hivatásos és a piliscsabai önkéntes tűzoltók vonultak, akik a fát kézi erővel eltávolították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!