viharkárok

2018.07.18. 15:21

Így csapott le a keddi vihar a megyére (videó)

Nagy erővel csapott le a vihar július 17-én a megyére. A felhőszakadás és a heves zivatar következtében kidőlt fák, elzáródott utak, egészen estig adtak munkát megyénk tűzoltóinak. A katasztrófavédelem egységei a viharos időjárással kapcsolatban 11 helyszínre vonultak.

kemma.hu

A keddi vihar rengeteg munkát adott a tűzoltóknak: számos helyen dőltek fák az útra, vagy szakadtak le nagyobb faágak

Fotó: katasztrófavédelem

A keddi vihar miatt a tűzoltóknak először Oroszlányban kellett beavatkozniuk. Az oroszlányi önkormányzati és önkéntes tűzoltók vonultak ki a Petőfi udvarhoz, ahol egy 15 méter magas fa dőlt ki, és teljesen elzárta az utat. Az egység motoros láncfűrésszel hárította el az akadályt.

Ugyancsak Oroszlányban egy 5 méter magasságban lévő, 30 centiméter átmérőjű faág tört le, ami veszélyeztette a gyalogos forgalmat. Később a Bokodi tónál, a Karmár-szigetnél a kivezető utat szintén egy kidőlt fűzfa zárta el.

A Kisbér és Bakonysárkány közötti útról a kisbéri hivatásos tűzoltók távolítottak el egy 12 méteres kidőlt fát, ami miatt csak félpályán tudtak haladni az autósok. A komáromi Mátra utcában egy diófa 3 méter hosszú, lehasadt ága jelentett veszélyt a járókelőkre.

A Tatabánya Hivatásos Tűzoltóparancsnoksághoz is folyamatosan érkeztek be a segélyhívások. A megyeszékhely tűzoltói Tatabányára, az 1. számú főútra, valamint Környe és Tata közötti útra kaptak riasztást, ahol valamennyi káreset helyszínén kidőlt fák és faágak képeztek forgalmi akadályt.

Először Tatabányára vonultak a város hivatásos tűzoltói, ahol egy 10 méter hosszú fa dőlt rá egy személygépjárműre, ami így forgalmi akadályt okozott. A személyautó működőképes maradt, a vezetője segítség nélkül hagyta el a helyszínt, személyi sérülés nem történt.

A tatabányai Ságvári Endre útnál is kézi erővel távolították el a tűzoltók egy úttestre eső 3 méter hosszú faágat, a Panoráma úton pedig egy 6 méter hosszú faág zárta el az utat. A Gál István lakótelepnél egy fa egy épület falának dőlt, a Madách Kertalja utcánál pedig egy fáról több ág is veszélyesen lelógott. A tatabányai hivatásos tűzoltók mindegyik esetben motoros láncfűrész segítségével feldarabolták, majd eltávolították az akadályt képző fákat, faágakat.

Az 1. számú főútnál, Tatabánya és Szárliget között az úttestre hullott sok vastag ág és gally balesetveszélyessé tette az utat. A kiérkező raj az érintett útszakaszt átvizsgálta, egy helyen 50 m hosszan találtak az úttest szélén letört faágakat, amelyeket eltávolítottak. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!