karambol

2019.10.09. 16:36

Hatan megsérültek az 1-es főúton, amikor kamion és busz ütközött

Autóbusz és kamion ütközött Vértesszőlős és Tatabánya között. A balesetben hatan megsérültek.

Kemma.hu

Fának csapódott egy gépkocsi szerda délelőtt Környe és Tata között, a baleset következtében egy ember beszorult az autóba.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint autóbusz és kamion ütközött október 9-én délután az 1-es főúton, Tatabánya és Vértesszőlős között. A balesethez a Tatabányai Hivatásos Tűzoltók érkeztek, akik áramtalanították a járműveket.

Varga Mihály Sebestyén tűzoltó hadnagy, a megyei katasztrófavédelem szóvivő-helyettese a Kemma.hu-nak elmondta, hogy egy Tata felől Tatabánya felé közlekedő, menetrend szerinti autóbusz érkezett az 1-es úton. A vértesszőlősi benzinkútról ekkor kikanyarodott egy kamion Tatabánya felé, amelynek a busz nekiütközött. Buóczné Miklán Erzsébet alezredestől, a megyei rendőrfőkapitányság helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a járműszerelvény egy része átért abba a sávba, amelyben a busz érkezett. A busz és a kamion ekkor ütközött össze. Az alezredes elmondta: a balesetben a busz hat utasa sérült meg.

A közlekedési társaság szóvivője elmondta, hogy a az utas által váltott jegy és bérlet ára tartalmazza az utasbiztosítást, így a sérült utasokat a busz kártalanítja. Azonban jó tudni, hogy a helyszínen a sofőrnek kell szólni minden esetben, ha az utast a buszon baleset éri. Ugyanis a jármű vezetője rögzíti a menetlevélben az esetet. Ez alapján lehet később könnyen érvényesíteni biztosítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában