Helyi kék hírek

2020.04.29. 10:55

Három tűzeset is történt az elmúlt napokban a Cseke-tó és az Öreg-tó partján

Az Öreg-tó és a Cseke-tó partján keletkező tüzek kapcsán felmerült a gyújtogatás lehetősége, így mindhárom esetben vizsgálatot indítottak.

Kemma.hu

Tata a város közösségi oldalán arról " target="_blank" rel="noopener noreferrer nofollow">számolt be, hogy az elmúlt napokban az Öreg-tó és a Cseke-tó partján is tűz ütött ki. A régi, remeteségi strand területén egy viharkár után összerakott fakupac gyulladt ki április 27-én. A tűzoltók és a Tatai Öreg-tó Halászati Kft. halászati őrei kivonultak a helyszínre, ahol a tüzet sikerült eloltani. A tűz már érintette az erdőt és 3 fa is megsérült, melyekből kettőt biztosan ki kell vágni a balesetveszély megelőzése érdekében.

Az Öreg-tó túlsó oldalán ugyancsak hétfő délelőtt a Fáklya utcától nem messze szintén kigyulladt egy hasonló farakás, amelyet a halászati őrök oltottak el. A mögöttünk álló hétvégén pedig hasonló tűz keletkezett a Cseke-tó partján is, így mindegyik esetben felmerült annak a lehetősége, hogy esetleg gyújtogatás történt, a vizsgálat már elindult.

Mivel hosszú ideje nem esett jelentős csapadék, a szárazság miatt különösen oda kell figyelnünk a környezetünkre. Michl József polgármester ezzel kapcsolatban elrendelte a szárazság miatt veszélyeztetett területek fokozott ellenőrzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában