tragédia

2018.03.27. 06:26

Halálra gázoltak egy férfit Tata és Dunaalmás között

Már nem lehetett megmenteni annak a férfinak az életét, akit hétfőről keddre virradó éjszaka gázoltak el Tata és Dunaalmás között.

Kemma.hu/police.hu

Halálra gázoltak egy férfit

Forrás: Shutterstock

Teljes szélességében, órákra lezárták az utat Ferencmajor közelében hétfőről keddre virradó éjszaka, miután halálra gázoltak egy férfit a 1129-es úton, Tata és Dunaalmás között.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy Volkswagen típusú gépjármű haladt Tata felől az úton, amikor a pincesori buszmegálló közelében elgázolt egy, az úttesten vele azonos irányban gyalogosan közlekedő férfit. A balesetben a férfi olyan súlyosan sérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Szinte ugyanilyen körülmények között januárban a 11-es úton, Esztergomnál történt halálos gyalogosgázolás. Ott kora reggel, még a sötétben vett későn egy vele azonos irányba haladó gyalogost egy kisteherautó sofőrje, és az ütközést már nem tudta elkerülni. Az elgázolt férfi még a helyszínen életét veszítette.

A gyalogosgázolások kapcsán a rendőrség már többször felhívta a figyelmet arra, ami talán ebben az esetben is életet menthetett volna: ott, ahol nincs járda, útpadka vagy kerékpárút, mindig az úttest forgalommal szemközti oldalán kell haladniuk a gyalogosoknak, mert így nem a hátuk mögül érkeznek az autók, hanem velük szemből.

(Főoldali kép: Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!