közúti ellenőrzés

2019.04.01. 14:19

Forgalmi nélküli a kocsi? Sebaj, majd a részeg haver vezeti

Egyik férfié volt a kocsi. Amin nem volt forgalmi. A másik férfi ivott. És vezette a forgalmi nélküli kocsit. Jogsi nélkül. A rendőrök egyből három esetben is eljárást indíthattak.

Kemma.hu/police.hu

Forrás: Shutterstock

A rendőrség tájékoztatása szerint az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei március 31-én 17 óra után Esztergomban, a Schweidel József utcában ellenőriztek egy személy-gépkocsival közlekedő bakonszegi lakost.

Az iratok ellenőrzése során megállapították, hogy a gépjárművet a forgalomból ideiglenesen kivonták és kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezik. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredmény mutatott, ezért további intézkedés megtétele céljából a rendőr-kapitányságra előállították.

A férfi elmondta, hogy nincs vezetői engedélye, azt korábban elvették tőle. A rendőrök a forgalmi engedélyt és a hatósági jelzést átvételi elismervény ellenében elvették, a 20 éves férfit járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették, a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából. A gépjárműben tartózkodó tulajdonos ellen, járművezetés tiltott átengedése miatt indult szabálysértési eljárás.

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök négy személyi sérüléssel járó és hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A rendőrök négy személyt fogtak el és öt főt állítottak elő. Az egyenruhások három ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedésre két esetben került sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!