ítélet

2019.03.04. 11:30

Fiatalkorúak börtönébe vonult a Michelin-babának öltözött tolvaj

A 17 éves fiú több bűncselekmény miatt már próbaidőn volt, de tetteit megkoronázta: több mint százötvenezer forint értékben ruhát akart lopni.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A Tatabányai Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt, március 1. napján bíróság elé állított egy bűnügyi őrizetben lévő, azt a 17 éves fiatalt, aki egy tatabányai ruhakereskedésből ruhaneműket lopott.

Az elkövetőt a bíróság korábban két esetben, zaklatás vétsége, lopás vétsége, valamint garázdaság vétsége miatt már próbára bocsátotta. Dr. Zsirai Veronika, a megyei ügyészség helyettes szóvivője elmondta, hogy az ügyészség a tárgyaláson indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottal szemben korábban alkalmazott két próbára bocsátást szüntesse meg, és vele szemben halmazati büntetésül végrehajtandó szabadságvesztést szabjon ki. A bíróság az ügyészség indítványának helyt adott, így a vádlott két próbára bocsátását megszüntette, és a vádlottal szemben halmazati büntetésül hat hónap, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztés büntetést szabott ki.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, így az ítélet a meghozatala napján jogerőre emelkedett, emiatt a vádlott a szabadságvesztés végrehajtását azonnal megkezdte.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 17 éves elkövető február 27-én 14 óra 30 perckor bement egy tatabányai ruházati üzletbe, és magához vett 26 db ruhaneműt, majd azokkal a próbafülkébe ment, ahol a rögzített áruvédelmi eszközöket kitépte a ruhákból, ezzel megrongálta az árut. A fiú ezután az összes ruhát felvette saját öltözéke alá, és így akart távozni az üzletből.

Az egyik megrongált ruhadarab (Fotó: police.hu)

Az üzlet eladói azonban felfigyeltek a tolvaj kitömött ruházatára: A fiút megállították és odakísérték az üzlet biztonsági kapujához, ami jelezni kezdett, ezért az eladók felszólították a vádlottat arra, hogy az üzlet irodájában pakolja ki a saját öltözéke alá rejtett ruhaneműket. Mivel a fiú mindent visszaadott, a 155 640 forint lopási kár – az áruvédelmi eszköz kitépése miatt sérült melegítő nadrágok és kapucnis felsők kivételével – kisebb részben megtérült.

(Főoldali kép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!