tűzvédelem

2018.12.14. 12:21

Felújított gépjárművet kapott a Tárkányi ÖTE

Egy felújított gépjárműfecskendővel ismerték el a Tárkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület eddigi munkáját.

Nagy Tamás

Forrás: 24 Óra

Fotó: N. T.

A Komárom Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság laktanyájában csütörtökön Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes adta át a tárkányi különítménynek a gépjárművet.

Szunyog Zoltán az eseményen elmondta, hogy a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának köszönhetően az elmúlt időszakban a hazai tűzoltóságok gépjárműfecskendő-parkja megújult, ugyanis országosan 108 új gépjárművet állítottak állományba.

– Ez a 108 gépjármű ugyanennyi fecskendőt váltott ki, amelyeket aztán felújítottak, levizsgáztattak és tűzoltó-technikai eszközökkel is felszerelték őket – emelte ki a tűzoltó ezredes. Szunyog Zoltán kitért arra is, hogy azok az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek kaptak ilyen gépjárműveket, amelyek alkalmasak arra, hogy ezekkel a fecskendőkkel segítség a hivatásos tűzoltók munkáját, vagy önállóan is be tudjanak avatkozni.

– Jelen pillanatban országos szinten csupán hat gépjárművet adtak át és ebből az egyik egy megyei településre került, így azt gondolom, hogy ez nagy eredmény – hangsúlyozta a tűzoltó ezredes.

Szunyog Zoltán azt is elmondta, hogy megyénk mind a hivatásos, mind az önkéntes állomány felszerelését tekintve jól áll a többi megyéhez képest, de szükségesek a folyamatos fejlesztések. Idén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség által közösen kiírt pályázatán a megyében az önkéntes tűzoltó egyesületek csaknem 27 millió, a mentőszervezetek pedig mintegy 2 millió forintnyi támogatást nyertek.

Országosan hat gépjárművet adtak át, így nagy elismerés a tárkányiaknak, hogy egy oda került (Fotó: N. T. / 24 Óra)
Az ÖTE tűzoltói átvették a járművet (Fotó: KEM Katasztrófavédelem)
Megtekinthették és kipróbálhatták a felújított járművet (Fotó: KEM Katasztrófavédelem)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában