bikesafe

2019.08.23. 12:00

Ezt minden biciklisenek meg kell tenni, hogy biztonságban tudja járművét

A tatai bringások már megtették, hogy regisztráltak a rendőrség BikeSafe programjába. Az egyenruhások jó tanácsokat is adtak, hogy kell vigyázni a biciklikre.

Kemma.hu

A gyerekbiciklikre is vigyázni kell

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint Tatán, az Építők parkja adott otthont a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai által szervezett BikeSafe elnevezésű programnak augusztus 22-én. Az érdeklődők regisztráltathatták biciklijüket a BikeSafe országos adatbázisába.

Fontos a regisztráció (Fotó: police.hu)

A program lényege, hogy a regisztráció alkalmával minden, a járműre vonatkozó adat rögzítésre kerül, amely egy későbbi kerékpárlopás esetén megkönnyíti a rendőrség munkáját, és elősegíti azt, hogy a kétkerekű mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához.

A gyerekbiciklikre is vigyázni kell (Fotó: police.hu)

A biciklisek hasznos tanácsokat is kaptak a kerékpárok helyes lezárásával kapcsolatban. A rendőrök hangsúlyozták, hogy ne hagyják soha őrizetlenül a kétkerekűiket. Ha mégis felügyelet nélkül maradnak a járművek, mindig le kell lakatolni azokat. Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas helyen, fix ponthoz kell a biciklit lakatolni, úgy, hogy arról ne lehessen leemelni.

Tanácsokat is kaptak a rendőröktől a bringások (Fotó: police.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!