őrizetben

2020.08.06. 15:59

Ezért rendeltek el bűnügyi felügyeletet a tatabányai éjszakában ordítozó autórongáló ellen

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró egy hónapra rendelte el az elkövető bűnügyi felügyeletét, aki autókat tört fel egy tatabányai parkolóban.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség lopás bűntettének kísérlete, valamint rongálás vétsége miatt indult büntetőügyben indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki augusztus 3-án éjjel Tatabányán ittas állapotban több gépjárművet feltört és megrongált. A bíróság végül a bűnügyi felügyelet mellett döntött.

Dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy arra tekintettel kérték a férfi letartóztatást, hogy vele szemben megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a tanúkat jogellenes befolyásolná, ezzel a bizonyítást veszélyeztetné, valamint szabadságvesztéssel büntetendő újabb, hasonló bűncselekményt követne el.

A gyanúsított beismerő vallomást tett, emiatt a nyomozási bíró a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el egy hónap időtartamra tekintettel arra, hogy vele szemben a bűnismétlés veszélye áll fenn.

A megalapozott gyanú szerint a férfi augusztus 3-án éjjel Tatabányán egy parkolóban ittas állapotban feldöntött egy motorkerékpárt, aminek a bal oldalában 100 ezer forint értékű kár keletkezett. Ezt követően a férfi átment egy másik parkolóba azért, hogy ott parkoló autókból kilopjon ezt-azt.

A parkolóban feltört és megrongált három kocsit, azonban semmit sem vitt el az autókból. Betörte egy másik autó ablakait, majd az ajtót kinyitotta és a kocsival kigurult a parkolóból. Ezután az autót hátrahagyva távozott, és egy közeli fás-bokros helyen elrejtőzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!