emberölés

2020.01.13. 20:25

Letartóztatták a Naszályon elfogott dunavarsányi gyilkosokat

A járásbíróság a Pest Megyei Főügyészség indítványával egyetértve rendelte el a gyanúsítottak letartóztatását, amellyel szemben a három elkövető fellebbezett.

Kemma.hu/MTI

Forrás: Police.hu

A Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte annak a két férfinak és egy nőnek a letartóztatását, akik szilveszterkor agyonvertek egy dunavarsányi férfit. A nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsított két férfi és egy nő letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapra rendelte el a bíróság.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a nyomozás adatai szerint január 4-én otthonában családtagjai holtan találtak egy 56 éves dunavarsányi férfit. A helyszínen nem merült fel bűncselekmény gyanúja, ezért közigazgatási hatósági eljárás indult az elsődleges orvosi vélemény szerint a 2019 utolsó napján, szilveszterkor bekövetkezhetett halál körülményeinek tisztázására.

Az igazságügyi szakértő bevonásával végzett boncolás alkalmával öt nappal később a férfi testén bántalmazásból eredő sérüléseket rögzítettek, ezért az eljárást immár a büntetőeljárás szabályai szerint, emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatták a Pest megyei életvédelmi nyomozók. Számukra mindössze 24 óra elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy azonosítsák és elfogják a gyanúsítottakat.

Elrendelték a trió letartóztatását, azonban a tettesek fellebbeztek (Fotó: Police.hu)

A 42 éves N. K.-né, 19 éves fia, N. T. és a nő 37 éves élettársa, B. K. december 31-én 23 óra körül egy dunavarsányi családi mulatságból átment az 56 éves férfihez pénzt szerezni. A közlemény szerint előbb együtt italoztak a házigazdával, majd összeszólalkoztak vele, és távozniuk kellett. Később azonban visszatértek, erőszakkal benyomultak a házba, ahol a nő élettársa eszméletlenre verte a férfit, miközben a társai értékek után kutattak.

A magához térő férfitől pénzt követeltek, majd mindenféle kezükbe kerülő dologgal, üveggel, porcelántárggyal, székkel ütötték a fejét, hozzávágták a mikrohullámú sütőt is és egy étkezőasztalt is ráborítottak. A férfi a helyszínen meghalt, bántalmazói pedig az összeszedett értéktárgyakat és élelmiszerrel eltávoztak.

A rendőrség a boncolást követően egy nap leforgása alatt azonosította és Naszályon elfogta a feltételezett elkövetőket. A két férfi épp elindult gépkocsival, amikor egy rendőrautó elállta az útjukat, a nő pedig felszólításra lépett ki a házból. Az épületben számos, a megölt dunavarsányi férfi otthonából származó tárgyat találtak. Lefoglalták a bujkálók autóját is, amely lopott volt.

A törvényszék közölte: a járásbíróság a Pest Megyei Főügyészség indítványával egyetértve rendelte el a gyanúsítottak letartóztatását. A végzés ellen N. K.-né és N. T. fellebbezett, B. K. és az ügyész tudomásul vette a döntést, így az még nem végleges, de végrehajtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!