felfüggesztett

2020.06.23. 07:37

Elítélték a csalót, aki potencianövelőkkel csalt ki százezreket ismerősétől

A férfi bombabiztos üzleti lehetőség ígéretével verte át ismerősét. A bíróság felfüggesztett börtönnel jutalmazta tettét.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási Ügyészségnek a nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt benyújtott vádirata alapján a bíróság elítélteazt a tatabányai férfit aki nem létező potencianövelő üzletben való érdekeltségére hivatkozással kért kölcsön pénzt a sértettől.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy az ügyészség javaslata alapján a Tatabányai Járásbíróság a férfit, mint különös visszaesőt 1 év 10 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá kötelezte őt arra, hogy térítse meg a sértettnek az okozott kárt.

A vádirat szerint a férfi a 2018. szeptember 1-je és 2018. október 30-a közötti időszakban, több alkalommal kért különböző pénzösszegeket ismerősétől. A pénzt azzal a valótlan ürüggyel kérte, hogy egy potencianövelő üzletben érdekelt és befektetési célból van szüksége kölcsönre, mely befektetés néhány napon belül többszörösen megtérül. A sértett összesen kilenc alkalommal adott különböző összegeket a vádlottnak az előnyös befektetés reményében.

A vádlott ugyancsak valótlanul azt állította sértettnek, hogy végrehajtó ismerőse révén segítséget tud nyújtani neki abban, hogy a sértett kedvező áron saját lakáshoz juthasson, és az ezzel kapcsolatos ügyintézés megkezdéséhez 270ezer forintot kért a sértettől. A vádlottnak a kölcsönök visszafizetésére, valamint a sértett részére történő ingatlanszerzésben való közreműködésre sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt. Az elkövető a sértettnek 645 ezer.171,- Ft összegű kárt okozott, amely nem térült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!