hajótragédia

2019.06.05. 08:04

Elindult a Hableány roncsához a Clark Ádám

Átúszott a komáromi vasúti összekötő híd alatt a Clark Ádám úszódaru, amely a Budapesten elsüllyedő turistahajó, a Hableány roncsát emeli majd ki a Dunából.

Sz. A.

Átúszott a komáromi vasúti összekötő híd alatt a Clark Ádám úszódaru, amely a Budapesten elsüllyedő turistahajó, a Hableány roncsát emeli majd ki a Dunából.

Forrás: Kemma.hu

Szerda reggel hat óra körül elindult a főváros felé a Clark Ádám úszódaru, amely eddig az új komáromi Duna-hídnál teljesített szolgálatot. Azért van szükség rá, mert 200 tonna teherbírásával csak ez tud segíteni kiemelni a múlt héten balesetet szenvedett és elsüllyedt turistahajó, a Hableány roncsát.

Mint ismert, 35 emberrel pillanatok elsüllyedt a hajó a Margit hídnál, miután a Viking Sigyn svájci szállodahajó nekiütközött. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét aznap megtalálták, 21 ember eltűnt. Azóta több újabb utas holttestét találták meg, legutóbb Adonynál, de 16 embert még keresnek.

A Clark Ádám fedélzetéről bejelentkező Joó Csaba 7:50-kor elmondta: Dunaradvány környékén haladnak épp, és három óra körül érnek majd a fővárosba a 73 méter hosszú úszódaruval. A hajókapitány a komáromi vasúti összekötő híd, mint az egyik legkritikusabbnak tartott pont kapcsán elmondta: szerencsésen és minden gond nélkül átjutottak alatta, de bíznak benne, hogy nem nagyon fog áradni a Duna, mert az nehezítheti a haladásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában