gyász

2019.02.11. 19:48

Borbély Zoltánra emlékeztek Dorogon: 11 éve halt meg a posztomusz hadnagy

Ma tizenegy éve, hogy szolgálatteljesítés közben halálos lövés érte Borbély Zoltánt, az esztergomi rendőrt. A halála után hadnagyi rangot kapott rendőrre emlékeztek a rendőrök és a posztomusz hadnagy családja.

Kemma.hu/police.hu

Forrás: police,hu

Síremlékének megkoszorúzásával emlékeztek meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői, személyi állománya és családja Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagyról február 11-én Dorogon, majd ezt követően az Esztergomi Rendőrkapitányságon elhelyezett emléktábla előtt, ahol a résztvevők gyertyát gyújtottak és elhelyezték a megemlékezés virágait.

Ma tizenegy éve hunyt el a rendőr (Fotó: police,hu)

Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy 2008. február 11-én szolgálatteljesítés közben vesztette életét Esztergom-Kertvárosban. Járőrtársával este tíz órakor szálltak ki egy családi házhoz, ahol egy 53 éves ember bántalmazta idős édesanyját. Az udvar felől közelítő rendőrökre a férfi a nyári konyhából lövéseket adott le, és eltalálta Borbély Zoltánt, aki a helyszínen életét vesztette. Egy hónapja volt rendőr. Gyilkosa életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Emlékére 2010-től február 11-e a rendőrség hivatalos véradó napja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!