fegyvertartás

2020.02.29. 13:45

Bíróság előtt felel az M1-esen fegyverrel furikázó szlovák férfi

Egy szlovák férfi engedély nélkül hozta Magyarország területére a maroklőfegyverét. A rendőrség befejezte ellene a nyomozást.

Kemma.hu

A férfinek nem volt engedélye Szlovákián kívülre vinni a fegyvert

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a Komáromi Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást egy szlovák férfi ellen, aki illegálisan hozott be lőfegyvert Magyarország területére. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte a Komáromi Járási Ügyészségnek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóság EKÁR Ellenőrzési Osztály járőrei 2019. november 7-én 17 óra körül ellenőriztek egy tehergépkocsit az M1-es Győr felé vezető oldalán. A járművet egy 44 éves szlovák férfi vezette. Az ellenőrzés során, a vezetőülés mellett a járőrök egy maroklőfegyvert találtak, benne 17 darab lőszerrel. Kiderült, hogy a férfi csak Szlovákia területén rendelkezett a fegyver tartásához szükséges engedéllyel, azonban a fegyverre és a lőszerre vonatkozóan európai útlevéllel nem rendelkezett, így Magyarország területére engedély nélkül hozta be.

A férfinek nem volt engedélye Szlovákián kívülre vinni a fegyvert (Fotó: police.hu)

A sofőrt a Komáromi Rendőr-kapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Ellene lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés vétség miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök a fegyvert és a lőszereket lefoglalták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!