vízi jármű

2019.10.04. 14:56

Alacsony vízállás miatt vesztegelt a Duna esztergomi szakaszán egy szlovák tanker

Az üzemanyagszállító hajó egy rutinművelet miatt állt egy ideig Esztergomnál, majd rövid idő múlva folytatta útját.

F. M.

A Mária Valéria híd közelében állt le a hajó

Forrás: beküldött

Egy rutinművelet miatt állt meg Esztergomnál egy üzemanyagszállító hajó október 4-én. A Mária Valéria híd közelében, a Duna alacsony vízállása miatt hajóútszűkület alakult ki. A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság sajtóügyelete úgy tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a vízi jármű kapitánya emiatt döntött a megállás mellett, ugyanis át kellett rendezni a hajó kötelékét, hogy a hajó biztonságosan átjusson a kritikusnak ítélt szakaszon. A körülbelül negyedórás művelet befejezése után a tanker tovább is indult végcélja felé. Megállásról és a kötelék átrendezéséről az út folyamán egyébként bármikor dönthet a hajóskapitány.

A Mária Valéria híd közelében állt le a hajó (Fotó: beküldött)

A Marinetraffic.com szerint a Maria nevű, szlovák felségjelzésű hajó október 4-én hajnalban indult Budapestről, és Pozsony felé tart.A hajók útvonalát feltüntető portálon jól látszik, hogy a tanker megállása után pár méteren sodródott a Duna folyásirányának megfelelően, majd indult is tovább.

Fotó: Marinetraffic.com

Év elején egy román felségjelzésű hajó, a Jess futott zátonyra Esztergomnál. A hajó a Helemba-sziget alatt, a kijelölt hajóúton kívül akadt el, és majdnem három hónapig vesztegelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!