gyorsított eljárás

2019.09.30. 14:00

Ágyban érték tetten a tolvajnőt, a bíróság gyorsan ítéletet hozott

Gyorsított eljárásban bíróság elé állították a nőt, aki ismerősét lopta meg. A bíróság próbára bocsátotta a tolvajt.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás vétségének kísérlete miatt gyorsított eljárásban szeptember 27-én bíróság elé állította azt a cseh állampolgárságú nőt, aki cigarettát akart lopni az esztergomi ismerősétől. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a tárgyaláson indítványozta: a bíróság bocsássa próbára az elkövetőt, azaz a büntetés kiszabását próbaidőre halassza el.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően 3 évre próbára bocsátotta, az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, mert azt az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette.

A nő 2019. szeptember elején ismerkedett meg a férfivel, a sértettel egy esztergomi presszóban. A férfi ennek során elhívta az esztergomi albérletébe a nőt, hogy enni adjon neki, megfürödjön és azt is megengedte neki, hogy az éjszakát nála töltse. Másnap reggel a nő távozott a sértett lakásából. A nő szeptember 25-én Szlovákiából Magyarországra utazott, majd 16 óra 47 perc és 20 óra 49 perc közötti időben, ittas állapotban elment a sértett lakóhelyére azért, hogy cigarettát szerezzen tőle. A nő miután észlelte, hogy a sértett nincs otthon, a lakóház utcafronti zárt vaskapuján átmászott és bement az ingatlan területére.A férfi lakrészéhez ment és a zárt fa bejárati ajtó középső három ablaktáblájából kettőt egy tégladarabbal és egy fagerendával betört, majd a keletkezett nyíláson át bemászott a házba.

A nő kutatni kezdett a lakásban a férfi dolgai között, mert cigarettát akart lopni tőle. Miután a nem talált cigarettát, a lefeküdt aludni a férfi ágyába, ahol őt a rendőrjárőrök 21 óra 1 perckor találták.

(Főoldali kép: Shutterstock )

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában