frontális karambol

2019.04.19. 19:09

9 hónapos kismama sérült meg súlyosan a mezőörsi, halálos balesetben

Császármetszést kellett végrehajtani azon a kismamán, aki megsérült az április 19-i, mezőörsi balesetben. Mint kiderült, egy előzés miatt történt a frontális karambol.

Sz. A.

Császármetszést kellett végrehajtani azon a kismamán, aki megsérült az április 19-i, mezőörsi balesetben. Előzés miatt történt a frontális karambol.

Forrás: police.hu/montázs

9 hónapos terhes kismama sérült meg abban az autóban, amely frontális ütközött egy előző kocsival a 81-es úton április 19-én reggel. Az előző autót vezető 64 éves asszony kirepült az autójából, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett megmenteni az életét.

A Peugeot az árokba csapódott, a másik autó eleje teljesen összetört (Fotó: police.hu)

Fehérvár felé tartott férjével a kismama, amikor a szemközti irányból előzni kezdett egy Peugeot. Tóth Gabriella, a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Tényeknek elmondta: a 64 éves asszony későn vette észre a szemből, szabályosan érkező autót. Már hiába fékezett, elvesztette az irányítást az autója fölött, és a két jármű frontálisan ütközött. Az előző autó az árokba csapódott, a másik kocsi az úton fordult keresztbe.

Ebben az autóban utazott a kismama és férje (Fotó: police.hu)

Fogarasi Zoltán vezető mentőtiszt elmondta: a 64 éves sofőr kirepült a Peugeot-ból, súlyos, élettel összeegyeztethetetlen mellkas- és hasi sérüléseket szenvedett, és hiába igyekeztek újraéleszteni, a helyszínen elhunyt. A kismamához mentőhelikoptert hívtak, amely kórházba vitte. Még négyen sérültek meg a balesetben, úgy tudni, ők zúzódásokat szenvedtek. A Kisalföld információi szerint a 64 éves asszony székesfehárvári volt, kocsijában még hárman ültek.

Prof Dr. Oláh Lajos, a győri Petz Aladár Kórház orvosigazgatója elmondta: a császármetszéssel egészséges, 3800 grammos babát segítettek a világra. Az édesanyát vese- és májsérülések miatt meg kellett műteni, az állapota stabil.

A Peugeot-ból kirepült az azt vezető 64 éves asszony (Fotó: police.hu)

A balesettől alig pár száz méterre márciusban hét emberéletet követelt egy baleset. Kísértetiesen hasonló okból történt a baleset akkor is: előzés közben veszítette el uralmát egy sofőr az autója fölött, és áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy másik autóval. A járművek kigyulladtak, az áldozatok között egy kisfiú is volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában