37 ezer 500 doboz

2019.06.06. 17:30

54 milliós csempészcigaretta-fogás Esztergomban

37 ezer 500 darab zárjegy nélküli cigarettát találtak egy ukrán nő kocsijában. Nyolc évet is kaphat, most egy hónapra letartóztatták.

Kemma.hu

Lébénynél néhány éve ötszáz doboz csempészcigit találtak. Ennél a mostani mennyiség több mint hétszer több

Forrás: police.hu

Az Esztergomi Járási Ügyészség a különösen nagy értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt folyamatban lévő nyomozás során indítványozta egy ukrán állampolgárságú nő letartóztatását, akinél 37 ezer 500 doboz magyar zár-és adójegy nélküli cigaretta volt.

Az indítványa szerint a bűncselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, továbbá megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, illetve a bizonyítást veszélyeztetné, ezért kérték a letartóztatást, amelyet az Esztergomi Járásbíróság el is rendelt egy hónapra.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk: a gyanúsított június 3-án Esztergomban egy lengyel autóval parkolt le a Nagy-Duna sétánynál. A gépkocsiban összesen 37 ezer 500 doboz, magyar zár- és adójegy nélküli cigarettát tartott, melyeket Magyarországon nem forgalmaznak, erre figyelemmel a gyanúsítottól lefoglalt cigaretták jövedéki adózás alól elvont terméknek minősülnek. A Magyarországon nem forgalmazott cigaretták kiskereskedelmi eladási ára 1440 forint/doboz. Erre tekintettel a 37 ezer 500 csomag cigaretta ára 54 millió forint.

Hogy mennyire sok ez a cigarettamennyiség, azt jól leírja ez a fotó: ezen valamivel több, mint doboz cigarettát látnak. A mostani mennyiség ennek a hetvenszerese, vagyis mintha hetven ekkora utazótáska lett volna az ukrán nőnél... tele cigivel.

Lébénynél néhány éve ötszáz doboz csempészcigit találtak. Ennél a mostani mennyiség több mint hetvenszer több (Fotó: police.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában