előkészítő ülés

2019.06.17. 11:19

22 hónapot kapott a fiatal BMW-s, aki halálra gázolt egy nőt Tatabányán

Több mint 90 kilométer/órával érkezett a Csónakázó-tónál lévő zebrához az akkor 19 éves sofőr 2017 decemberében. Egy 49 éves asszonyt gázolt halálra. Június 17-én tartották ügyének előkészítő ülését.

Sz. A.

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a járásbíróságon június 17-én megtartott előkészítő ülésen, miután beismerő vallomást tett, halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 1 év 10 hónap fogházbüntetésre ítélték azt a húszas évei legelején járó férfit, aki 2017 decemberében halálra gázolt egy asszonyt Tatabányán, BMW-jét vezetve. Mindemellett a sofőrt 4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől is. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az asszony jobbról indult, és a bal oldali sávban ütötte el a sofőr (Fotó: police.hu)

A vádirat szerint a fiatalember, aki még nem volt 20, amikor az eset történt, túl gyorsan hajtott autójával, ezért nem tudott időben lefékezni a zebránál és halálra gázolta a gyalogost. Mint írták, éjszaka, derült időben, a kiépített működő közvilágítás miatt jó látási és közepes forgalmi viszonyok mellett, az adott útszakaszra megengedett 50 kilométr/óra sebesség helyett mintegy 93-96 kilométer/óra sebességgel közlekedett Tatabányán, a Köztársaság útján.

A Csónakázó-tó melletti zebrát azonban nem olyan óvatossággal és sebességgel közelítette meg, hogy elsőbbséget tudjon adni, ezért nem tudott megállni az autóval az úttestre lépő nő előtt. Az asszony a tó felől akart átjutni a szemközti oldalra. Hiába vészfékezett a sofőr, már késő volt: a belső forgalmi sávban elütötte a nőt, aki a gondos orvosi ellátás ellenére később a kórházban életét vesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!