vádemelés

2021.01.15. 10:21

Videón az esztergomi kocsmai bunyó: nem hagyták aludni, ezért balhézott az ittas férfi

A garázdaság vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a verekedő szegedi férfival szemben.

Kemma.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

A férfi 2019. november 1-jén egy esztergomi kocsma kerthelyiségében ittas állapotban elaludt. A pultosnő a férfit háromszor is felkeltette, és megkérte, hogy ne ott aludjon. Az elkövető ezt zokon vette, ezért a harmadik alkalommal megfogta és megrántotta a pultosnő pólóját.

A nő segítségére sietett és közéjük állt a szórakozóhelyen jelenlévő egyik férfi vendét. Az ittas férfi erre elkezdte a lökdösni őt, a férfi igyekezett lefogni az agresszort, hogy megakadályozza abban, hogy őt ütés érje. Két másik férfi vendég is próbálta a dulakodót lefogni, tudtuk meg dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől az ügy részleteit.

A dulakodás közben az ittas vendég fogta az egyik üveg hamutartót, és fejbe dobta az elsőként közbeavatkozó vendége, de a sértett elhajolt. Az ittas férfi egy másik férfit a fején egy kemény tárggyal ütött meg, a további ütéseket sikerült kivédenie. Az elkövető egy harmadik férfinak a kezét próbálta megharapni, majd a combján ütötte meg. A megütött, illetve fejbe dobott két férfinak egyaránt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseik keletkeztek, emiatt nem kérték az elkövető megbüntetését.

Az esztergomi rendőrök a bejelentést követő perceken belül a helyszínen elfogták az elkövetőt. A férfi többszörös visszaeső, őt a bíróság 2018-ban lopás bűntette miatt 2 év 6 hó fegyházbüntetésre ítélte, amelyből 2019. május 27-én szabadult. Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!