vádemelési javaslat

2018.07.15. 07:49

Lezárták a nyomozást a díler és fogyasztói ellen

Az oroszlányi rendőrök befejezték az eljárást a kábítószer-kereskedő és fogyasztói ellen is, és vádemelési javaslattal továbbították azt az ügyészségnek.

Kemma.hu/police.hu

Az oroszlányi rendőrök befejezték az eljárást a kábítószer-kereskedő és fogyasztói ellen is, és vádemelési javaslattal továbbították azt az ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Az oroszlányi rendőrök együttműködve a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozóival 2017. december 8-án az esti órákban Oroszlányban, a Dózsa György úton ellenőriztek egy gépjárművet. A járműben több mint 200 gramm kábítószergyanús anyagot találtak, amit lefoglaltak.

Az anyagról az eljárás során kirendelt igazságügyi toxikológiai szakértő megállapította, hogy az marihuána. A gépkocsit vezető 25 éves bokodi férfit a nyomozók elfogták, majd otthonában kutatást tartottak, ahol két őrlőt és a kábítószer tárolására alkalmas tasakokat foglaltak le.

A férfit a rendőrök előállították az Oroszlányi Rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott kábítószerteszt kimutatta, hogy korábban tiltott szert használt. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság december 11-én elrendelt.

December 9-én további négy férfit kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki, akik a gyanú szerint a 25 éves B. G.-től szerezték be rendszeresen a kábítószert. A velük szemben alkalmazott kábítószerteszt mindannyiuk esetében pozitív értéket mutatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!