villanyoszlopnak csapódott

2019.10.14. 18:24

19 éves sofőr okozott halálos balesetet a 10-es úton

Halálos baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást a rendőrség a fiatal férfi ellen. A sofőr egyik utasát a tűzoltók élesztették újra.

F. M.

Forrás: BM OKF

Fotó: Nyergesújfalu KÖ

Halálos közúti baleset történt október 14-én hajnalban a 10-es főúton, Nyergesújfalun. Gányai Balázstól, a megyei rendőrfőkapitányság helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy egy 19 éves férfi közlekedett autójával Tát felől Lábatlan irányába. A sofőrrel két nő is utazott.

Az autó útja során, Nyergesújfalun jobb kerekével kétszer is az út jobb széle felé sodródott, majd az Ipar utca és a Kossuth Lajos utca kereszteződésénél villanyoszlopnak ütközött. Az ütközés miatt az autó megpördült, aztán a tetejére borult, majd átfordult, és végül a bal oldalára dőlve állt meg.

Fotó: Nyergesújfalu KÖ / BM OKF

A balesetben a sofőr és két utasa is megsérült, őket kórházba szállították. Az egyik utas a kórházba szállítást követően életét vesztette. Az Esztergomi Rendőrkapitányság az ügyben halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indított nyomozást.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a három utas közül, a sofőr önerőből hagyta el a járművet, az egyik utas beszorult, a másik utas pedig kirepült a gépjárműből. A balesethez a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók érkeztek, akik a beszorult személy roncsból való kiemelését, majd újraélesztését hajtották végre sikeresen. A harmadik utas ellátását is elkezdte az egység, még a mentőszolgálat kiérkezése előtt.

Fotó: Nyergesújfalu KÖ / BM OKF

A mentésben résztvevők név szerint: Varga Gábor tűzoltó hadnagy, Papp Szabolcs címzetes tűzoltó főtörzsőrmester, Balogh Zoltán tűzoltó őrmester, Adolf Péter címzetes tűzoltó főtörzsőrmester, Hornyai Viktor Béla címzetes főtörzszászló, Haris István címzetes főtörzsőrmester.

Fotó: Nyergesújfalu KÖ / BM OKF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!