rossz rokon

2019.06.24. 14:00

14 hónapot kaphat a nagybácsi, aki unokahúga lopott elektromos biciklijét adta el

Jó eséllyel pályázhat az év legrosszabb nagybácsija címre az a naszályi férfi, aki orgazdaként tette pénzzé unokahúga elektromos biciklijét.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk: a Tatai Járási Ügyészség a kisebb értékre elkövetett orgazdaság vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be a különös visszaeső férfival szemben, aki az unokahúgától – egy ismeretlen által – ellopott kerékpárt szerezte meg, majd interneten eladta.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, a bíróság őt 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélje, és 1 évre tiltsák el a közügyektől.

A vádirat szerint a vádlott 2017. augusztusában egy ismeretlen személytől Naszályon szerezte meg a kétkerekűt, amiről ő maga is tudta, hogy azt június végén az unokahúga bekerített udvaráról lovasították meg. A 106 ezer forint értékű, piros-fekete színű elektromos kerékpárt ezután az interneten kezdte el hirdetni, és egy tatai meg is vette tőle ötvenezer forintért. A vádlott a vevő a fiának autójával és segítségével még házhoz is szállította a kerékpárt Tatára.

A történetnek itt azonban még nem volt vége. Következő év nyarán az elektromos bringa tulajdonosa ugyanis egy kerékpáralkatrészes hirdetés miatt pont a vevőt kereste fel, az udvaron pedig felismerte saját kétkerekűjét. A nyomozás során azt le is foglalták és vissza is adták neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!