vádirat

2019.03.11. 07:49

1000 euróért akart magyar jogsit szerezni a külföldi férfi, de lebukott

A külföldi férfi hamis külföldi jogosítványt akart honosíttatni, ezért most közokirat-hamisítás miatt kell felelnie.

Kemma.hu

A baleset a fiatalkorú sofőr miatt történt

Forrás: shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt vádiratot nyújtott be egy külföldi állampolgárságú férfival szemben, aki hamis vezetői engedélyét cseréltette le magyar vezetői engedélyre. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-nak elmondta: a külföldi állampolgárságú vádlott hazájában nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel és Magyarországon orvosi alkalmassági vizsgálaton sem vett részt. A vádlott a könnyebb munkavállalás érdekében egy ismeretlen személlyel megegyezett abban, hogy a segítségével a vádlott nevére 1000 euró ellenében hamis magyar jogosítványt fognak készíttetni.

Ezt követően 2017. augusztus 2-án ezzel az ismeretlen személlyel együtt megjelent a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatalában, itt a nevére kiállított hamis külföldi vezetői engedélyt nyújtott át, és kérelmezte annak magyar vezetői engedélyre történő cseréjét. A vádlott nem szerzett soha vezetői engedély kiállításához jogosultságot, ezért a kérelme alapján a Belügyminisztérium által kiállított magyar honosságú vezetői engedély valótlan adatot tartalmaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában