Kék hírek, bulvár

2016.12.30. 08:50

Ebben a dági éléskamrában nem lekvár meg krumpli volt, hanem kender

Az esztergomi férfi tartozott a dílerének, az adósságait pedig kendertermesztéssel törleszthette.

kemma.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre, forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt emelt vádat két férfivel szemben, akik az általuk termesztett kábítószer eladásából akartak pénzt szerezni. A főügyészség a termesztőt tettesként, társát felbujtóként vádolja. Az előzetes letartóztatásban lévő elkövetők büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Törvényszék dönt.

Az esztergomi férfi 2013-ban ismerkedett meg szlovákiai lakóhelyű társával, akitől rendszeresen vásárolt marihuánát. Egy idő után a férfi nem tudott fizetni, ezért az eladója megpróbálta rávenni arra, hogy az adóssága fejében a kábítószert Budapesten árulja.

A fogyasztó ezt nem merte elvállalni, ezért a társa ekkor arra kérte, hogy az általa biztosított eszközök és anyagok segítségével eladás céljából hasis kendert termesszen. A férfi ebbe belement, Dágon házat bérelt, az éléskamrát klímakamrává alakította át, majd elkezdte a kendernövény termesztését, amihez a lámpákat, szellőző berendezéseket, magokat, földet, cserepeket, szakkönyveket szlovákiai társa biztosította.

A megbeszéltek szerint a termesztett, majd szárított kábítószert a szlovákiai férfi a fogyasztóinak eladja.
2015 novemberében a rendőrök lakossági bejelentést követően házkutatást tartottak a házban, ahol 107 tő kendernövényt találtak, amely a jelentős mennyiség alsó határát meghaladja. A nyomozók a termesztéshez szükséges eszközöket, száradófélben lévő, virágos hajtásvégeket is lefoglalták.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!