Kék hírek, bulvár

2016.11.08. 07:43

220 milliót nyúlt le az államtól a tatabányai számlagyár

Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a NAV pénzügyi nyomozói annak a számlagyárnak az ügyében, amely fiktív számlák kiállításával 220 millió forint kárt okozott a költségvetésnek. Az 53 gyanúsított közül a számlagyárat irányító három férfi lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll.

kemma.hu

A bűnszövetségben működő személyek és az őket segítő könyvelő négy gazdasági társaság nevében főleg építőipari tevékenységről szóló fiktív számlákat bocsátottak ki. Az azokat befogadó cégek jogtalanul csökkentették befizetendő áfájukat. A nyomozók a fiktív számlákat felhasználó 35 cég képviselői közül 53 főt hallgattak ki gyanúsítottként – ők összesen 55 millió forintot visszafizettek a költségvetésnek.


 
A számlagyár szolgáltatását igénybe vevő két gazdasági társaság 30 millió forint értékben használt fel fiktív számlákat munkahelyteremtő támogatás megszerzéséhez. Az elcsalt pénzösszeg megtérülését lefoglalással és végrehajtással biztosították a nyomozók: többek között nagy értékű gépkocsikat, lézerstancoló gépet és ingatlanokat vettek zár alá. A számlagyárat irányító férfitől 8 millió forint készpénzt, arany ékszereket, arany- és ezüst tömböket foglaltak le, zárolták ingatlanjait és gépjárműveit.
 
Az ügyben a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága költségvetési csalás és 75 rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt vádemelést javasol a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészségnél és a Győri Járási és Nyomozó Ügyészségnél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!