Kék hírek, bulvár

2016.09.11. 11:56

Harmadik napja ég a szemét egy oroszlányi hulladéklerakóban

Péntek óta küzdenek az izzó hulladékkal a tűzoltók, de továbbra sem sikerült elhárítaniuk a veszélyt.

oroszlanyimedia.hu/kemma.hu

Vasárnap délelőtt újra nagyobb lett a füst a Green Energy Kft. által bérelt bokodi úti raktár körül, a bűz az egész városban érezhető. A tüzet még mindig nem sikerült eloltani - közölte az oroszlanyimedia.hu.

Az SRF (solid recovered fuel – újrahasznosítható szilárd tüzelőanyag) péntek este óta ég, legalábbis akkor jelentették be a füstjét a tűzoltóságnak.

- Vasárnap délelőtt is szakadatlanul dolgoznak a közel négyezer tonna kommunális hulladékkal (aminek egy része ég, izzik) a tűzoltók. Több munkagép hordja ki a csarnokból az izzó anyagot, azt kinn lelocsolják, oltják és így tovább. A területhez korlátozott számú gép fér hozzá, ezért a munkát nem lehet gyorsítani. A csarnokból az udvarra kihozott anyagból az oltás közben gőz is felszabadul, ezért érezheti a lakosság újra nagyobb területen a kellemetlen szagot - tájékoztatta az OVTV-t Káli Sándor, a katasztrófavédelem munkatársa.

A 112-re több hívás érkezett a füst miatt, de amíg nem érkezik tömeges jelzés, addig a mérő mobillabor újbóli kiküldése nem indokolt. Hogy kell-e levegőmérés a környéken, arról a helyszíni tűzoltásvezető is intézkedhet, de egyelőre ő sem látta szükségesnek. Ha mérgező anyag kerülne a levegőbe, arról értesítik a lakosságot – mondta a katasztrófavédelem munkatársa.

Jelenleg 11 tűzoltó, 3 fecskendő autó és több munkagép dolgozik az oltáson, de előrejelzést most nem lehet tenni, hogy mikorra kerekednek felül az izzó hulladékon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!