Kék hírek, bulvár

2016.01.01. 09:45

Jósnőt kérdeztünk 2016-ról

Ó és újév találkozásánál nem csak az elmúlt időszakot értékeljük, de a következőre is próbálunk felkészülni. Megkerestük Oroszlányban Siller Évát, akinek segítségével megtudtuk mi vár ránk a jövőben.

W.Zs.

- Hogyan kezdődik az év?
- 2016 a kilences szám alá tartozik. A kilences szám uralkodó bolygója pedig a Mars. Mint ismert a Mars, a vörös bolygó agresszivitást, háborút szül. De ha megvizsgáljuk az eltelt nyolc évünket, akkor ez az elmúlt időszak a bölcsességet, a tapasztalást és a tanulást jelentett és hordozott. Ez betudható egy fejlődési fokozatnak, ami az érettebb és értelmesebb élethez való jogunkat segítette elő. Egyértelműen azt látom, hogy az emberek más értékrendek mellett kell, hogy leéljék a mindennapi életüket. Odafigyelni egymásra, tisztelni a másikat, a család szentségét. Ezek a fogalmak ma annyira ritkák, mint a fehér holló. Egy szó, mind száz: vissza kellene térni önmagunkhoz. Ha ezt a vissza vezető utat megtaláljuk, akkor tulajdonképpen ez az évünk nagyon jót ígérhet. Mert a Mars, az ambíciót, az akaratot, a vitalitást, a bátorságot és a küzdőképességet is magában hordozza és pozitív értelemben egy lehetőséget ajánl az emberiség életében. Nincs is olyan terület az életben, ahol ezeket a pozitív változásokat ne lehetne megélni. A tudományban, az orvoslásban, az építészetben és a kapcsolatok terén is jó év várhat ránk.

- A Mars, a vörös bolygó a piros színt is magában hordozza. Mi mondható el az előttünk álló hónapokról a természeti erők vonatkozásában?
- Bizony, a piros, a figyelmeztető szín. Nagy szárazság lesz, ami miatt könnyen lehetnek erdőtüzek. A vizeink fogyhatnak. Jobban oda kellene figyelni a zöld energiákra. A földünk már nem lélegzik. A betondzsungelek, a hatalmas felhőkarcolók tönkretesznek sok mindent. Például ne legyen annyi fakitermelés, ne építkezzünk vízpartra. Viszont épp a nagy szárazság miatt a gleccserek még jobban olvadnak majd és van ahol dagály lehet. 2016-ban, itthon nagyon nagy érték lesz a víz. Jó kérdés, ha az emberiség nem értékeli saját magát, akkor hogyan értékelné a természeti vagy természetes kincseit?

- A 2015-ös év talán mondhatni, hogy a legnagyobb politikai mementója a menekültkérdés volt. Mi várható még ezen a fronton?
- Ekkora esélye annak, hogy kitörjön a III. világháború, még sosem volt mint a 2016 és a 2017 közötti időszakban. Óvatosan kell bánni a menekültkérdéssel, mert, ha további áramlás lesz, még az is elképzelhető, hogy valami vírus lesz terjedőben.
Azt mondom, ami a Próféciákban meg van írva. 2016-ban minden esélyünk meg lesz arra, hogy a 27 éves háborút elodázzuk. Ehhez más gondolkodásmód kell. Külpolitikai téren még várható változás. Kína nagyhatalommá válik.

- Említi a más gondolkodás módot, mégis mikor és hogyan lesz erre lehetősége az emberiségnek?
- Január 7, február 2 és március 3. Ezek azok a napok, amikor minden esély megvan az újjászületésre. Ekkor minden magunk elé kitűzött cél könnyen teljesülhet - nyilván a realitás határain belül. A három nap valamelyike kifejezetten az érzelem napja lesz minden ember életében. Vigyázat, ekkor sokkal érzékenyebbek lehetünk, talán jobban befelé fordulunk. A megérzések napja lehet és sokkal befogadóbbak leszünk mindenféle finom rezgésre.

- A szilveszter minden évben a mérlegelés egyben az újrakezdés időpontja...
- Az emberek szilveszter napján mindig tesznek szent fogadalmakat. Aki egyedül van azt fogadja meg, hogy az idén megtalálom a társam, nem válogatok többet, kompromisszumot kötök, kedves leszek, aranyos, figyelmes, tisztelettudó. Aki gyakrabban nézett a pohár fenekére azt mondja, nem iszom többé. Aki dohányzott, aki túlsúlyos, aki sovány, aki lusta...A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy egy-két esetleg három hétig be tudják tartani, január végére a legtöbb ember el is felejti mit ígért.

- Mi újság szerelmi téren?
-  Sokan találják meg a lélektársukat 2016-ban. Fontos, hogy a boldogsághoz mentálisan, szellemileg is el kell engedni a korábbi kapcsolatokból őrzött fájdalmat, sérelmeket. Ehhez a legjobb út a hála kifejezése. Az élet értelme maga az élet, célja pedig a feltétel nélküli szeretet. Aki megtalálta a "szíve középpontját", az messzire sugárzik! Annak ”hívójele” bejárja a világot, és akinek szól, meghallja és válaszol. Tehát az emberek 2016-ban érzelem gazdagabbak lehetnek. A Mars és a Vénusz közötti kapocs a szenvedélyt és a szerelmet erősíti. Talán soha annyi partnerkapcsolat még nem köttetett, mint ekkor fog. És ennyi gyermek sem született még, mint az elkövetkezendő 12 esztendőben. Részben ennek köszönhetően is megjósolható, hogy legkésőbb 2018-ra 10 milliárd ember él majd a Földünkön. De visszatérve 2016-ra, azok se aggódjanak, akik nem olyan régen  összevesztek, mert azok a párok kibékülnek. Nagy lehetőség áll mindenki előtt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!