Kék hírek, bulvár

2015.10.29. 12:20

Orvvadászoknak nézték a fegyvertelen fiatalokat a sötétben

Egymástól féltek az erdőben.

P.P.

Három fiatal a vadőrtől, a vadőr pedig az orvvadászoknak nézett két fiútól és egy lánytól ijedt meg még 2013 szeptember 14-én az esti erdőben. A munkáját végző férfi észrevétlenül közelítette meg a társaságot, majd cifra káromkodások közepette földre kényszerítette valamennyiüket. Mikor kiderült, hogy csak turisták, elengedte őket.Akkori találkozásuk után az idei május közepén látták újra egymást a járásbíróságon, mert a fiatalok feljelentették a vadásztársaság alkalmazottját. Ellene fegyverrel elkövetett személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat az ügyészség. A per szerdán folytatódott dr. Marton Gyöngyi bírónő vezetésével.

Tekintettel arra, hogy több mint két évvel ezelőtt – intézkedés közben – a vádlott rálőtt egy arra járó kóbor kutyára, újabb kérdésre válaszolva a vadásztársaság elnök felsorolta, milyen esetekben kell kilőni az ilyen ebeket az erdőkben. Ezután úgy fogalmazott, hogy ő és a vádlott egyaránt nagy kutyabarát.

Az ügyész arra irányuló kérdésére, hogy milyen típusú ember a vádlott, úgy válaszolt, hogy nem alamuszi, de hozzá viszonyítva kifejezetten nyugodt. Ámbár – mondta –, ha valaki feltételezett orvvadászokhoz közelít, akkor nem lehet az.

Ítélethirdetés 2016. február 3-án várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!