Kék hírek, bulvár

2015.05.27. 15:10

Víz árasztotta el a falvakat Észak-Komárom környékén

Elképesztő felhőszakadás zúdult kedd délután az Észak-Komárom környéki falvakra- számolt be a felvidéki sajtó. Az utcán zúgott a víz, sokkoló fotók születtek.

kemma.hu/ujszo.com/bumm.sk

Kedden 15:30 és 16:30 között elképesztő mennyiségű eső zúdult a Komáromi járásra - írja az Új Szó. Több települést is elárasztott a dombokról lezúduló csapadék. A legnagyobb károkat Szentpéteren tapasztalták, ahol a Dzsinzsa-patak – a rövid időn belül lehullott 84 mm-nyi esőnek köszönhetően – szinte folyóvá vált.A környékbeli falvak, Újpuszta, Madar, Marcelháza és Újgyalla, valamint Bátorkeszi és Hetény is megszenvedték a felhőszakadást. Bátorkeszin a Fényes-patak öntött ki, Madart pedig szinte elzárta a víz kedden délután. A helyi mezőgazdászok hatalmas károkról tájékoztattak, a víz és sár ráadásul több helyen betört az udvarokba és pincékbe is.

A települések nagyrészt önkénteseik segítségével, maguk birkóztak meg az árral. A munkájuk azonban még nem ért véget, a vízár után a talajvízzel is meg kell küzdeniük - írta összefoglalójában a Bumm.sk hírportál.

A Delta hetilap sokkoló fotókat tett közzé az árról Facebook-oldalán.

Címkék#Felvidék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!