Kék hírek, bulvár

2015.05.17. 13:45

Isten parancsolta neki, hogy feszítse le Jézust a keresztről

A tárkányi templom oldalában elhelyezett kegyhelyet rongálta meg a 22 éves helybéli. A férfi állítja: Isten parancsára cselekedett.

police.hu

A Tárkányi Polgárőr Egyesület vezetője érte tetten a 22 éves helybéli férfit május 16-án, aki egy fa kereszttel a vállán a falu főútján sétált kora reggel. A polgárőr értesítette a rendőröket, akik a közeli búzatáblában megtalálták a keresztet és az arról lefeszített, Jézust ábrázoló szobrot is. G.M. a járőröknek nem tudta megmondani, mi volt a szándéka a feszülettel. Állítása szerint Isten utasítására feszítette fel a templom oldalánál lévő rácsot és emelte le a falról a keresztet.

Gyanúsítotti kihallgatásán a fiatal férfi megismételte a járőröknek elmondottakat és elismerte a bűncselekmény elkövetését. Ellene – szabadlábon hagyása mellett – lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!