Kék hírek, bulvár

2015.05.19. 19:01

Előzetesben a csalók

Egy nem létező alapítványra hivatkozva csaltak ki pénzt.

police.hu

A 31 és 23 éves gyanúsítottak egy tatai élelmiszerüzlet parkolójában szólították le a vásárlókat, akiknek azt állították, pénzükkel a jótékonykodással hallássérülteknek segítenek. A sértettek közül hárman, a rendőröknek köszönhetően, a helyszínen visszakapták pénzüket, a többi adakozót azonban még keresi a rendőrség.
 
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint I. D. és C. R. Sopron, Győr és Kapuvár érintésével érkezett Tatára, ahol aznap több üzlet előtt is megálltak. Mindegyiknél találtak olyan vásárlót, akitől sikerült kisebb-nagyobb összeget kicsalniuk. Volt, aki csak 100 forintot adott nekik, de olyan is, aki 2. 000-t. A gyanúsítottakat a rendőrség őrizetbe vette, kezdeményezésére pedig a bíróság 2015. május 19-én elrendelte előzetes letartóztatásukat.
 
A Tatai Rendőrkapitányság további sértettek jelentkezését várja az ország egész területéről. A rendőrség kéri, hogy akit a gyanúsítottak hasonló módszerrel károsítottak meg vagy arra kísérletet tettek, tegyen bejelentést a Tatai Rendőrkapitányságon, illetve az ország bármely rendőrkapitányságán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!