Kék hírek, bulvár

2015.05.20. 08:19

Addig ittak az idős férfival, amíg meg nem verték és ki nem rabolták

A 39 éves nő bíztatta 32 éves férfit, hogy verje ki 66 éves vendéglátójukból, hol tartja a pénzét. A bácsi nem mondott semmit, de autóját és telefonját így is elvették.

kemma.hu

Az Esztergomi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a 32 éves férfivel és a 39 éves nővel szemben és fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a héten.

Az elkövetők 2014. novemberében egyik este a 66 éves férfi esztergomi lakásán italoztak. A 32 éves férfi azonban a konyhában megfenyegette a sértettet azzal, adjon pénzt, különben agyonverik.

A bácsi közölte, nincs pénze, ekkor az elkövetők több alkalommal ököllel megütötték, majd továbbra is pénzt követeltek tőle. A férfi meglátta a fogason lógó gumibotot, azt magához vette, és azzal ütötte a sértettet, majd a nő kivette a férfi kezéből a gumibotot, és szintén több alkalommal megütötte a sértettet.

A nő a ruhásszekrény felső polcáról kidobálta ruhákat, kereste a pénzt, közben arra biztatta a férfit, verje tovább a sértettet azért, hogy elárulja, hol található a készpénz. A sértett a bántalmazás ellenére nem árulta el, hol tartja a pénzét.

Amikor a 66 éves férfi már vérzett, az elkövetők elvették mobiltelefonját, illetve gépkocsija indítókulcsát, majd a helyszínt az autóval elhagyták.

- A bűncselekmény elkövetési értéke 328 ezer forint. Az elkövetők által okozott bántalmazás alkalmas volt 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására - tette hozzá dr. Reszl Ildikó főügyész, akitől azt is megtudtuk, hogy a két elkövető előzetes letartóztatásban várja az ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!