Kék hírek, bulvár

2014.06.24. 09:18

Vadászok és rendőrök összefogása

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és az Országos Magyar Vadászkamara Komárom-Esztergom megyei Területi Szervezete együttműködési megállapodást kötött.

kemma.hu

A vadászkamara részéről Lukáts Péter elnök, a rendőrség részéről pedig Farkas Gábor r. ezredes, főkapitány látta el kézjegyével a két szervezet közötti együttműködési megállapodást. A Komárom-Esztergom megyei vadászok érdekvédelmi szervezete és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság célja, hogy az erdőkben ne történjen bűncselekmény, a vadállományt ne ritkíthassák orvvadászok, ha pedig valaki mégis illegálisan kilő egy vadat, személye ismertté váljon és a hatóság büntetőeljárást indítson vele szemben.


 
Komárom-Esztergom megyében az erdős területtel rendelkező települések körzeti megbízottai napi kapcsolatot tartanak fenn a helyi vadászokkal és erdészekkel, gyakran együtt teljesítenek szolgálatot, melyre mindkét fél részéről igény mutatkozik a jövőben is. Az orvvadászatok kiszűrése érdekében a vadászkamara megküldi a rendőrségnek azokat az időpontokat, mikor a megyében vadelejtés történik, így a rendőrök tudni fogják, hogy a puskalövéseket vadászok adhatták-e le, vagy bűncselekmény elkövetőjével szemben kell intézkedniük.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!