Kék hírek, bulvár

2014.06.18. 18:36

Móri vérengzés: megtalálta a fegyvereket, mégsem jár neki a 25 millió

A Fővárosi Törvényszék jogerősen az ORFK-nak adott igazat abban a perben, amit Szebenyi István indított azért, mert nem fizették ki számára a móri bankrablás ügyében felajánlott nyomravezetői díjat.

kemma.hu

<etra>Az index.hu felidézi: a férfi 2006 októberében egy Tatabánya környéki erdőben Skorpió gépfegyver válltámaszt, hátizsákot, lőfegyvereket, lőszereket és ruhákat talált, amiket átadott a rendőrség számára. A tárgyakról utóbb kiderült, hogy azokat a móri bankrablás elkövetői hagyták hátra.

Az ORFK nem fizette ki a 25 millió forintos nyomravezetői díjat, mivel azt arra az esetre ajánlották fel, ha a bankrablás elkövetőinek kilétére és tartózkodási helyére vonatkozóan valaki konkrét információval szolgál.

A bíróság szerint az ORFK helyesen járt el, ugyanis az Sz. István által átadott tárgyak ugyan a büntetőeljárás bizonyítási eszközeként szolgáltak, de nem feleltek meg a díj kifizetésére kiírt feltételeknek.

A férfi 2012-ben jogerősen megnyerte az Országos Rendőr-főkapitányság, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Posta ellen indított polgári pert, amely alapján immár hivatalos is nyomravezető a móri vérengzésben és a veszprémi postásgyilkosságban.

- 2006-ban fémkeresővel jártam a tarjáni erdőket, mert olyan információkat kaptunk, hogy ott második világháborús sírok vannak. Először ruhát, hátizsákot, postai leveleket találtunk, majd egy scorpio géppisztoly válltámasza is előkerül. Ekkor értesítettük a rendőröket, akik begyűjtötték a tárgyakat. Egy héttel később újra kimentem a családommal, akkor jöttek elő fegyverek, lőszerek. Újra hívtuk a rendőröket, akik újra begyűjtötték fegyvereket. De nem hagyott nyugodni az ügy, a neten elkezdtem kutatni. Gyanús lett, hogy amit találtam, a postásgyilkossághoz köthető. Írtam a Nemzeti Nyomozóirodának, ők azonnal vizsgálódni kezdtek. Rövidesen bejelentették, hogy a veszprémi postásgyilkosság és a móri bankrablás összefügg. Aztán jelentkezett a védett tanú is, aki azonosította Nagy Lászlót. Ő kapta meg nyomravezetői díjat, holott mi is azonnal jeleztük az igényt -mondta el a férfi korábban a kemma.hu-nak.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!