Kék hírek, bulvár

2014.03.10. 12:02

Gyóntatópapnak nézte a körzeti megbízottat

A gyermelyi körzeti megbízott szombaton elfogta G. Istvánt, aki aznap ellopta egy falubeli férfi pénztárcáját. A lefülelt tolvajt annyira nyomaszthatta a bűntudat, hogy aznapi tettén kívül évekkel korábbi ügyeket - a betöréstől egészen a tyúklopásig - is bevallott a körzeti megbízottnak.

kemma.hu

Egy falubelije kért segítséget Lénárt Gyulától, a gyermelyi körzeti megbízottól. A férfinek eltűnt a pénztárcája. A sértett tudta, hogy nem veszítette el, emlékezett rá, hogy azt a táskájába tette, melyet csak akkor hagyott felügyelet nélkül, amikor március 8-án délután rövid időre átment a szomszédos faluba. Ebben az időszakban a telken a sértett egyik gyermelyi ismerőse tartózkodott. Elsőként őt vonta kérdőre a körzeti megbízott, aki szolgálatba helyezte magát és átkutatta G. István ruházatát. Zsebében pont annyi pénzt talált, amennyi a sértettől hiányzott. A férfi elismerte, ő lopta el az összeget, majd tovább sorolta az elmúlt években általa elkövetett szabálysértéseket és bűncselekményeket.
 
Bevallotta, hogy 2011-ben laptopot tulajdonított el egy szomori házból, 2012-ben pedig nyerget, arany ékszereket és fényképezőgépet egy gyermelyi férfitól. G. István 2014-ben is lopott, sőt volt, hogy egy éjszaka háromszor követett el bűncselekményt. Elmondása szerint arany ékszerekkel távozott egy falubelije házából, ahová egy januári éjszaka tört be társával, majd ugyanezzel a férfival egy kertes ház garázsába is behatoltak, ahol betörték egy gépjármű ablakát. A kocsiban nem találtak semmi értékeset és hasznosat, ezért onnan üres kézzel tértek haza.


 
A március 8-án elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt a körzeti megbízott helyszíni bírsággal sújtotta a férfit, az általa elmondottak további vizsgálata céljából pedig előállította a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol átadta a nyomozóknak. A 33 éves férfit a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki. Megismételte a körzeti megbízottnak bevallottakat, sőt tovább sorolta az általa elkövetett bűncselekményeket és szabálysértéseket. Elmondta, hogy a fentieken túl idén februárban egy gyermelyi építkezésnél a kivitelezőtől készpénzt tulajdonított el. Miután a sértett észrevette a hiányt, kérdőre vonta alkalmi munkását, aki visszaadta neki a pénzt.
 
Nem emlékezett a pontos időpontra, de körülbelül három héttel elfogása előtt lehetett, mikor a 33 éves férfi Gyermelyen bemászott egy családi ház udvarára és annak padlásáról füstölt kolbászt és szalonnát tulajdonított el. Nem tudta a pontos napját annak sem, amikor tyúkot lopott egy szomori férfitól. Másnap a tulajdonos felkereste a gyanúsítottat és kérdőre vonta. Elismerte neki a lopást, de a szárnyast már nem volt alkalma visszaadni. Családja addigra megfőzte és megette.
 
A tatabányai nyomozók másnap társát is elfogták. A 23 éves I. Gábor gyanúsítotti kihallgatásán tagadta a bűncselekmények elkövetését. A két gyanúsított ellen több rendbeli lopás  megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság. A két férfit a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!