Kék hírek, bulvár

2014.02.12. 14:35

Megunták a focizást, inkább szétverték az iskolaudvart

Focizni lógott be két kamaszfiú a tokodaltárói iskola udvarára, de rövidesen más elfoglaltság után néztek: lelopták az épület falán lévő térfigyelő kamerákat, majd törni-zúzni kezdtek.

kemma.hu

A nyári szünetben ment be két tanuló a tokodaltárói általános iskolába 2013 nyarán. A 16 éves esztergomi és a 14 éves tokodaltárói fiú először csak focizni akart az intézmény udvarán. Miután megunták a játékot, úgy döntöttek, szétnéznek. Ekkor figyeltek fel az épület falán lévő térfigyelő kamerára. A két fiatal felmászott érte és kitépte a helyéről.

Ennyivel azonban nem elégedtek meg. Kifeszítették a tornaterem ajtaját, és az udvaron lévő szemetes konténert is összetörték. Az iskola dolgozói szeptemberben, a tanév kezdetén szembesültek a történtekkel és tettek feljelentést a rendőrségen. A dorogi rendőrök azonosították a tetteseket.

A két fiatalkorú fiú gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Ellenük – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, melyet február 11-én vádemelési javaslattal küldött meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!