Kék hírek, bulvár

2014.01.09. 13:57

Táti házrobbanás: betörők szedték szét a gázvezetéket

A Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatón jelentette be: három férfi tört be korábban abba a táti családi házba, amely hétfő hajnalban felrobbant. A ház gázvezetékének réz részeit is leszerelték, ez okozta a detonációt később.

kemma.hu

Két nappal a gázszivárgás okozta táti robbanást követően az Esztergomi Rendőrkapitányság őrizetbe vett három tokodaltárói férfit. A rendőrség azzal gyanúsítja a 30 éves D. Pétert, a 19 éves Sz. Gergelyt és a 45 éves L. Józsefet, hogy január 6-ra virradóra betörtek egy a táti Szív utcában található családi házba, és eltulajdonították a gázvezetékek egy részét, amivel gázszivárgást és a ház felrobbanását idézték elő. Ezt a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyszíni vizsgálata is megerősítette.


 
Az esztergomi nyomozóknak a helyszíni szemle alatt gyanúsak lettek a körülmények. Nem először jártak a táti háznál, oda ugyanis december 23-án egyszer már betörtek. Szerszámokat, saválló anyagokat, esztergagépeket, autóalkatrészeket, kerékfelniket loptak el onnan az akkor még ismeretlen elkövetők.

A gázrobbanást követően információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a két bűncselekményt ugyanazok követték el. A nyomozók látókörébe került a három tokodaltárói gyanúsított, akiket január 8-án gyanúsítottként hallgattak ki az esztergomi nyomozók.

D. Péter, Sz. Gergely és L. József tokodaltárói lakosok ellen lopás gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Sz. Gergelyt és L. Józsefet emellett közveszély okozásával is gyanúsítja a rendőrség. A három gyanúsítottal szemben – őrizetbe vételüket követően – kezdeményezték az előzetes letartóztatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!