Kék hírek, bulvár

2014.01.10. 12:03

Előzetesben a táti házrobbanás felelősei

Két ember előzetes letartóztatását rendelte el a Tatabányai Járási Ügyészség közveszélyokozás és más bűncselekmény elkövetése miatt. A betörők a gázvetezeték tépték ki egy táti családi ház falából, a kiömlő földgáz pedig berobbant.

kemma.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség arról tájékoztatta a kemma.hu-t, hogy D. Péter, Sz. Gergely és L. József közül az utóbbi kettő január 6-ára virradóra a Tát, Szív utcai családi házból a gázvezetékeket a falból kitépte, ezért a nyomás alatt lévő földgázt szállító vezeték megsérült. A gázömlést észlelve a gyanúsítottak az ingatlant elhagyták. A kiömlő földgáz berobbant. A robbanás hatására a Szív utca 2. szám alatti épület megsemmisült, az ingatlan környezetében elhelyezkedő házakban jelentős anyagi kár keletkezett.

Ezt megelőzően, tavaly december 23-án a gyanúsítottak egy másik társukkal a sértett házából már több tárgyat loptak el. A járásbíróság osztotta az ügyészség indítványát és megállapította, hogy a büntetett előéletű
L. József és Sz. Gergely esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, illetőleg a bűncselekmény tárgyi súlyára figyelemmel kiszabható szabadságvesztés tartamára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon maradásuk esetén megszöknének, jelenlétük az eljárási cselekményeknél nem lenne biztosítható, tudtuk meg Dr. Reszl Ildikó főügyésztől.

D. Péter, Sz. Gergely és L. József tokodaltárói lakosok ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is eljárást indított a rendőrség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!