Kék hírek, bulvár

2013.12.13. 07:39

Gyorsan könnyített magán, mielőtt lemeszelték

Jogosítvány nélkül, lejárt műszakival vezette autóját egy 19 éves fiú, akit gyorshajtás miatt állítottak meg Tatabányán a járőrök. A fiú trükközni próbált: mielőtt odaértek hozzá a rendőrök, kiszállt a kocsiból, könnyített magán, majd azt hazudta, nem is ő vezetett.

kemma.hu

A megengedettnél észrevehetően gyorsabban hajtott Tatabányán egy személygépkocsi vezetője december 13-án, amit a városban járőröző rendőrök is észleltek. A kocsi után fordultak, melynek vezetője a rendőrautó láttán hirtelen egy közeli parkolóba kormányozta járművét. Leparkolt, kiszállt a kocsiból, majd gyorsan könnyített magán. Az egyenruhások igazoltatták K. Norbertet, aki tagadta, hogy ő vezette az autót. Azt állította, hogy egyik utasa ült a volán mögött. Barátja nem vállalta a hazugságot és a társaságában lévő másik két utassal együtt közölték, K. Norbert követte el a gyorshajtást.
 
A rendőrök átvizsgálták a gépjárművet, a fiatalok ruháját és csomagját. Az egyikből egy nylonzacskó esett ki benne ismeretlen eredetű fehér porral. Az egyenruhások a négy fiatalt előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol velük szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak. A tesztek a 19 éves K. Norbert és a 20 éves T. Ádám esetében pozitív eredményt mutattak. Őket kábítószer birtoklásának vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.
 
K. Norbert gyanúsítotti kihallgatásán elismerte, hogy ő vezette a személygépkocsit. Azt is bevallotta, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel, azért nem tudta átadni azt a vele szemben intézkedő járőrnek, sőt azt is tudta, hogy a kocsi műszaki érvényessége lejárt december 6-án és így nem vehetett volna részt a közúti közlekedésben. Elmondta, hogy december 12-én sokat vezetett és már nagyon fáradt volt. Pihenni álltak meg Tatabányán, de nem tudja, hogyan keveredtek a városba.


 
A 19 éves férfit az általa elkövetett szabálysértések miatt feljelentették a rendőrök. Ellene a büntetőeljárás mellett szabálysértési eljárás indult irányjelzés használatának elmulasztása, lejárt műszaki érvényességű gépkocsival való közlekedés és köztisztasági szabálysértés miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!