Kék hírek, bulvár

2013.07.15. 11:08

Vigyázzunk egymásra!

Megyénkben péntektől hétfő reggelig 16 közúti közlekedési baleset történt. Ezek közül egy súlyos, négy könnyű sérüléssel, 11 pedig anyagi kárral végződött.

kemma.hu

 Az utakon az eddiginél is fokozottabban kell figyelni, mert egyre nagyobb számban jelennek meg a két keréken közlekedők. A motorosok, a kerékpárosok és a gyalogosok – mint a közlekedés legvédtelenebb résztvevői – nagyobb kockázatnak vannak kitéve.

A járművezetőknek az átlagosnál is jobban kell figyelniük a gyalogosokra, bizonyos esetekben áthaladásukat segíteni kell. Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázni kell az úttest mellett haladókra, valamint a sokszor figyelmetlenül az úttestre lépőkre. De nem csak az autósok szabálytalankodhatnak. A balesetek megelőzése érdekében a közúti közlekedés valamennyi résztvevőjétől körültekintő közlekedést, és a szabályok betartását kéri a rendőrség.

A kerékpáros fejvédő használata kerékpározás közben mindenképpen ajánlott, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A sisak védi viselője fejét, hiszen elnyeli az esetleges baleset, ill. ütközés során keletkező energia jelentős részét. A balesetek során szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy a kerékpáros tragédiák többsége azért következik be, mert elütés következtében a kerékpáros feje nagy erővel ütközik a jármű szélvédőjének, ill. motorháztetőjének. Ez esetben a fejvédő hatásos védelmet nyújthat.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!