Kék hírek, bulvár

2013.07.27. 08:19

Tizenhat évesen már lopott az idős szomszédjától

A fiatal tokodi fiúnak az egyik barátja segített eladni a szajrét. Ügyük most az ügyészség elé kerül.

kemma.hu

A 16 éves tokodi még márciusban mászott át idős szomszédja kerítésén és rögtön az udvaron lévő mellékhelyiséghez sietett. Az ajtóról lefeszítette a lakatot, és az ott található kábeleket, lámpát és két csaptelepet bepakolta egy zsákba. A lopott holmit házuk kazánházában rejtette el, majd azt másnap reggel barátja segítségével eladta egy fémátvevő telepen.
 

A dorogi nyomozók a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően kiderítették, ki volt az elkövető és a fiút május 5-én otthonában elfogták. Gyanúsítotti kihallgatása során a fiatalkorú személy elismerte a bűncselekmény elkövetését. Nem sokkal később a lopott holmi eladásában segédkező 17 éves fiút is gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A 16 éves fiatal ellen dolog elleni erőszakkal kisebb értékre elkövetett lopás, társa ellen pedig bűnpártolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A rendőrség a büntetőeljárást befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Címkék#Tokod

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!