Kék hírek, bulvár

2013.07.31. 09:17

Lopott mindenkitől és fegyverrel hadonászott

Több rendbeli lopás, garázdaság és lőszerrel valóvisszaélés bűntett elkövetése miatt javasolnak vádemelést.

Kemma.hu

Hosszúra sikeredett az Esztergomi Járási Ügyészségnek megküldött vádemelési javaslat, amely a 41 éves esztergomi P. P-vel szemben folytatott büntetőeljárás lezárását jelentette. A gyanúsított ellen még február 7-én, elfogását és előállítását követően indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság vagyon elleni bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Gyanúsítotti kihallgatásakor a férfi részletes beismerő vallomást tett.
 

Elmondta, hogy tavaly szeptember 23-án alkalmi ismerőse otthonából ellopott egy pecsétgyűrűt, melyet később egy zálogházban értékesített. December 7-én a sértett figyelmetlenségét kihasználva, annak őrizetlenül hagyott táskájából készpénzt tulajdonított el. Január 11-én hajnalban egyik ismerőse lakásának ajtaját rúgta be, majd onnan egy számítógépet lopott el, amelyet pénzzé tett. Még ugyanebben a hónapban vásárolt magának egy gázriasztó fegyvert, amelynek használatára és tartására nem volt engedélye, sőt egy alkalommal az egyik helyi kocsmában a fegyverrel hadonászott és figyelmetlenségből elsütötte azt. 2013. február 1-jén ismét pénzre volt szüksége, ezért újabb bűncselekményt követett el. Egy esztergomi családi házból 24 darab antik órát, laptopot, egy hatástalanított, muzeális értékű vadászpuskát és egyéb értéket tulajdonított el. Sorozatát 2013. február 7-én folytatta. Akkor egy cég irodájába jutott be, majd onnan számítógéppel, monitorral és irodaszerekkel távozott.
 
P. Pétert elfogását követően a rendőrség őrizetbe vette, a kezdeményezésére és az ügyészség indítványára a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte. Az ellene folyó büntetőeljárást befejezte az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya és vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Címkék#Esztergom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!