Kék hírek, bulvár

2013.06.05. 15:24

Bíró elé kerülnek a kínaiakat kirabló szlovákok

Már pénteken bíró elé állhat az a két szlovák állampolgár, akik kínaiakat raboltak ki Esztergomban.

Kemma.hu

Bíróság elé állítási javaslattal, hét nappal a bűncselekmény elkövetése után a rendőrség befejezte az eljárást az ellen a két szlovák férfi ellen, akik május 29-én este Esztergomban kiraboltak két kínai turistát.

A sértettek gyanútlanul sétáltak Esztergomban este nyolc óra körül, mikor két számukra ismeretlen odalépett hozzájuk, gázspray-vel lefújta őket, és erőszakkal eltulajdonította egyikük fényképezőgépét és mobiltelefonját. Az elkövetők külön váltak és elszaladtak. L. Stefán 19 éves szlovák állampolgárt az esztergomi járőrök 20 óra 23 perkor elfogták mintegy egy kilométeres gyalogos üldözést követően. Pár perccel később társát, a 27 éves P. Rolandot is megtalálták az egyenruhások.

Az Együtt a megye közbiztonságáért elnevezést viselő fokozott ellenőrzésben szolgálatot teljesítő oroszlányi és tatabányai rendőrök érték tetten őt. Épp a rendőrök előtt ugrott ki egy bokorból és kamerával a kezében futásnak eredt. A járőrök utána szaladtak és elfogták.

A két szlovák férfi ellen – előzetes letartóztatásuk mellett – felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást, amelyet bíróság elé állítási javaslattal küldött meg az ügyészségnek. A bíróság 2013. június 7-re tűzte ki tárgyalásukat.

Címkék#Esztergom
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!