Kék hírek, bulvár

2012.10.28. 12:38

Vigyázzanak az értékeikre!

Mindenszentek és a Halottak napja környékén a temetők környékén megszaporodhat a gépjármű–feltörések száma, de egy kis odafigyeléssel, elővigyázatossággal ezek a bűncselekmények megelőzhetők.

kemma.hu

A gépjárműlopások, illetve a gépjárművekből történő lopások, a bűncselekmények igen nagy százalékát teszik ki, ezért fontos, hogy a jármű ajtaját, az ablakokat, és a napfénytetőt mindig zárják le, mielőtt az autót elhagyják, még akkor is, ha csak rövid időre távoznak.

Az indító kulcsot tartsák maguknál, hogy azt ne tudja illetéktelen megszerezni. Amennyiben lehetőségük van rá, parkoljanak arra kijelölt, őrzött parkolóban. Az esti órákban olyan helyet válasszanak, ahol jó a közvilágítás, illetőleg a parkolóhely belátható és forgalmas.

Mielőtt elindulnak a járművel, győződjenek meg arról, hogy a jármű zárszerkezete és az ablakok érintetlenek, mert az azokon látható sérülések feltörésre, vagy annak kísérletére utalhatnak. Lehetőség szerint alkalmazzanak mechanikai és elektronikus vagyonvédelmi biztonsági rendszereket, eszközöket, melyek beszerelését szakműhelyben végeztessék el. 

Amennyiben észlelték, hogy feltörték, vagy ellopták járművüket, még mielőtt bármihez hozzáérnének, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a mobiltelefonról is ingyenesen hívható 107, vagy 112-es segélyhívó-számokon.

A bűncselekmény helyszínét ne változtassák meg! Ennek célja, hogy eredeti állapotban megőrizzék a helyszínen lévő nyomokat, amíg azok rögzítése meg nem történik. Ha a helyszín megváltoztatása elkerülhetetlen volt (pl.: elsősegélynyújtás, közveszély elhárítás stb.), azt a kiérkező rendőrjárőrnek, a helyszíni szemle bizottság vezetőjének jelezni kell. 

Mindenszentek és a Halottak napja környékén a temetők környékén megszaporodhat a gépjármű–feltörések száma, de egy kis odafigyeléssel, elővigyázatossággal ezek a bűncselekmények megelőzhetők. kemma.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!