Kék hírek, bulvár

2012.10.16. 14:35

Vádat emeltek a halott anyja nyugdíját felvevő férfi ellen

Jelentős kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt emelt vádat a Tatai Városi Ügyészség azzal a férfival szemben, aki 17 éven át vette fel halott édesanyja nyugdíját.

kemma.hu

Vádat emelt a tatai ügyészség az ellen az 59 éves férfi ellen, aki  1994. március 1. és 2011. július 31. között, jogtalan haszonszerzési célzattal, a Nyugdíjfolyosító Igazgatóságot tévedésben tartva jogosultalanul vette fel az 1994. februárjában elhunyt édesanyja nyugellátását. A vádlott a cselekményével 7 millió 949 ezer 185 forintos kárt okozott, amely nem térült meg - tudatta dr. Miskolczi Ivett, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A férfi azzal védekezett, hogy édesanyja halálakor vesztette el munkáját és két gyermekről kellett gondoskodnia. Mivel a nyugdíjat minden hónapban kivitte a postás, kapott a lehetőségen és felvette a pénzt annak ellenére, hogy tudta, nem volna szabad. Azt tervezte, ha anyagilag egyenesbe jön, bejelenti a szülő halálát és visszafizeti az addig felvett összeget. De teltek az évek és nem lett jobb a helyzet...                                              

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!