Kék hírek, bulvár

2012.10.27. 11:28

Jön a hideg, figyeljünk embertársainkra!

A hideg időjárás minden évben komoly veszélyt jelent a hajléktalanoknak. Az elmúlt év októberétől idén márciusig a rendőrség 4901 esetben intézkedett hajléktalanokhoz köthető eseményekkel kapcsolatban.

kemma.hu

Az említett időszakban a téli időjárás következtében 12 haláleset is bekövetkezett, ugyanakkor számos életet sikerült megmenteni, hiszen 1154 alkalommal mentő és krízis gépjármű igénybevételére is szükség volt.

A rendőrség felkészült az elkövetkező hideg hónapokra, a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásában történő közreműködésre. Ennek érdekében a jól bevált gyakorlatnak megfelelően a rendőrség felvette a kapcsolatot a hajléktalanokat segítő, támogató karitatív szervezetekkel, illetve krízis központokkal. Együttműködik az önkormányzatokkal, a különböző társadalmi és civil szervezetekkel különösen a stratégiai partnerének számító polgárőr egyesületekkel, valamint a közterület-felügyelet és a társ-rendvédelmi szervek munkatársaival.

A társszervekkel a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. október 25-én koordinációs értekezletet tartott az Utcai Segítők Szociális Egyesültének tatabányai székházában, ahol bemutatásra kerültek azok a konténerlakások, melyek 23 hajléktalannak nyújtanak menedéket a rendkívüli időben.

A hideg idő azonban nem csak a fedél nélkül élőket veszélyezteti, hanem a falvakban élő időseket is, akiknek életkörülményei sok esetben nem nyújtanak megfelelő védelmet a zord idővel szemben. A tragédiák megelőzése érdekében a helyi rendőri szervek a segítő karitatív szervezetekkel, tanyagondnokokkal közösen, polgárőrök bevonásával rendszeresen ellenőrzik a falvak idősek lakta utcáit, valamint a nagyobb közösségektől távol eső tanyákat.

- Mindannyiunk érdeke, hogy a rászorulókon segíteni tudjunk, így a rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy haladéktalanul értesítsék a hatóságot, ha a hideg időjárás következtében emberek életének veszélyeztetéséről van információjuk - nyomatékosította Léber Gabriella, a megyei főkapitányság sajtóreferense.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!