Kék hírek, bulvár

2011.09.08. 12:35

Négy évet kapott az exét megszurkáló fiatal

Jogerősen négy év börtönre ítélte a Győri Ítélőtábla azt a most 20 éves fiatalembert, aki 2009 decemberében Oroszlányban ittasan összeszurkálta az őt csaknem másfél éves kapcsolat után elhagyó barátnőjét.

MTI/Kemma.hu

A héten elzárult egy két éves ügy. Győri Ítélőtábla négy év börtönre ítélt egy most 20 éves fiatalembert.


 
A fiatalember azon a 2009 decemberi napon sokat ivott ( hét sör és egy fél deci vodka), feldúltan érkezett a lányhoz. Egy SMS miatt szakadt el nála cérna, felkapott egy 20 centis konyhakést, majd a lányra támadt. Legalább tízszer szúrta meg a nyakán és a fején, majd elmenekült. Néhány órával később a kecskédi horgásztóból húzták ki a fiút, majd a rendőrségre szállították. A lányt életveszélyes állapotban szállították kórházba, mert nagyon sok vért vesztett.

Az e héten hozott jogerős bírósági döntés életveszélyt okozó testi sértésről emberölés kísérletévé minősítette a fiú tettét, de sem a főbüntetés tételén, sem a közügyektől való három év eltiltáson nem változtatott.

Az első fokon eljáró Komárom-Esztergom Megyei Bíróság ítélete ellen a fiatalember enyhítésért, míg az ügyész súlyosbításért fellebbezett. Utóbbi kérte, hogy a tettet minősítsék emberölés kísérletének, egyebek mellett az ilyen cselekmények nagy számával, de azzal is érvelve, hogy fizikai mellett lelki sérüléseket is okozott a támadó, és tettét a lány hatéves testvérének szeme láttára követte el.

A védő ezzel szemben arra hivatkozott: védence büntetlen előéletű, nem akart ölni, az volt a célja, hogy a lány vele maradjon. Vágásai olyan kis erejűek voltak, hogy áldozata csak nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, és megbocsátott a fiúnak, aki a tárgyaláson többször is "fiatalkori botlásként" említette a történteket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!