Kék hírek, bulvár

2011.08.03. 07:55

Többen szolgálnak és védenek

Szolgálatra jelentkezett kedden reggel az a negyvenkét újonc, akik elvégezve a rendőr-szakközépiskolát, szerdától Komárom-Esztergom megyében erősítik a rendőri állományt.

kemma.hu

A megyei főkapitányság vezetésének nevében Dr. Reinhoffer Csaba r. ezredes, főkapitány-helyettes köszöntötte őket, majd Dr. Kuczik János  alezredes, Rendészeti Igazgató határozta meg számukra azokat a feladatokat, melyeket az állampolgárok és a rendőri vezetők várnak el tőlük.

Az újoncok fogadásán megyénk kapitányságvezetői is részt vettek, hogy személyesen adják át az ifjú kollégák kinevezési okmányait, majd a szolgálatra kész fiatal rendőrök ismét letették az esküt, mellyel a haza szolgálatába helyezték magukat.

Dr. Kuczik János felhívta a rendőrök figyelmét a rendőri hivatás kihívásaira, amelyekkel a mindennapokban találkoznak majd. Elvárásként fogalmazta meg a kitartó munkát, a tisztességes helytállást, de legfőképp azt, hogy az állampolgárok védelme érdekében a törvényeket betartatva tegyenek meg mindent a bűnelkövetők elfogásában, a rend és biztonság fenntartásában.

A fiatalokkal szerdától az utcán is találkozhatunk. Valamennyien tapasztalt rendőrök mellé kerülnek, hogy az iskolában megszerzett ismereteket a gyakorlatban is érvényesíteni tudják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!